Zdravá rajská omáčka s hovězím masem

Recept na rajskou omáčku je všem určitě moc dobře znám. Tato pochoutka se stala tradicí především jako jídlo velmi vhodné pro účely nedělního oběda. Pojďme se však podívat na postup, který nám ukáže, jak se může rajská omáčka stát ještě zdravější součástí našeho jídelníčku.


Doba přípravy:
1 hodina (bez tlakového hrnce), 25 minut (s tlakovým hrncem) 

Nutriční hodnoty: 57 g bílkovin, 53 g sacharidů,  10 g tuku

Ingredience:

  • 200 g libového hovězího masa
  • sůl, mletý pepř,bobkový list, nové koření
  • 720 ml pasírovaných rajčat
  • 70 g celozrnných těstovin
  • voda
  • 1x cibule


Postup přípravy:

Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Restujeme na cibulce a jakmile se z obou stran zatáhne, přidáme pasírovaná rajčata, vodu, nové koření, bobkový list, sůl, pepř. Vaříme maso do měkka. Mezitím si dáme vařit do do osolené vody těstoviny.

Jakmile je maso měkké, vytáhneme ho a omáčku rozmixujeme mixérem (cibule zahustí omáčku). Pak vložíme maso zpět, prohřejeme a můžeme podávat.


TIP – Mixujte omáčku raději v misce, jinak se může stát, že můžete mít pěkně zapráskanou kuchyň! Pokud je omáčka slabá, přidejte občas 1/4 hovězího bujónu, ale zde pozor, abyste omáčku nepřesolili. Takže solit až na konec. Nechte si chutnat!

Čtěte také:  Brokolicové pyré v kuřecí kapse

Další recepty najdete na TvojeKuchařka.cz

Autor textu: Vojtěch Novák; zdroj fotografie: pixabay.com

Mohlo by se vám líbit...