Kuřecí maso s těstovinami a chřestem
Dnešním receptem je kuřecí maso s těstovinami a chřestem. Recept je opravdu jednoduchý, rychlý a chutný. Jeho jednoduchost spočívá v tom, že se vše točí kolem rozžhavené pánvičky. Žádné starosti navíc. Tato kombinace surovin je velmi bohatým zdrojem bílkovin a kromě těstovin zde nic neobsahuje sacharidy. To znamená, že je toto jídlo vhodné i jako brzká večeře.
Ingredience na 2 porce:
- Polévková lžíce řepkového nebo olivového oleje
- 2 kuřecí prsa nakrájená na kostičky
- 1/2 polévkové lžíce soli
- 1/2 polévkové lžíce pepře
- 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
- 2 hrníčky nakrájeného chřestu
- 2 polévkové lžíce sojové omáčky
- 3 vejce
- 2 misky uvařených těstovin (množství je individuální)
Postup:
Na pánvi rozehřejte olej a vložte kuřecí kousky, které osolte a opepřete. Osmažte ze všech stran tak, ať má kuřecí maso správnou barvu. Poté přidejte česnek a smažte, dokud česnek nebude průhledný. Po té přidejte chřest a smažte po dobu 2 až 3 minut. Pro příjemné dochucení přilejte sójovou omáčku a míchejte tak, aby všechny kuřecí kousky chytly nahnědlou barvu. Pokud mají kuřecí kousky správnou barvu, udělejte si uprostřed na pánvi místo pro rozšlehaná vejce. Vylijte jejich obsah na pánev, rozmíchejte a na závěr přidejte už jen těstoviny. Chvíli smažte při stálém míchání, aby se spojily všechny chutě. Za okamžik je vše připraveno pro servírování. Dobrou chuť!
Autor: David Web, Foto: Pixabay