Kuřecí plátek s medovo-hořčičnou omáčkou
Máme pro Vás další pochoutku, která se hodí pro Vaše hubnutí. Vybíráme je důkladně, aby se hodily do námi připravovaných jídelníčků. Užijte si s námi výborný oběd.
Doba přípravy: 30 minut
Nutriční hodnoty: 56g bílkovin, 70g sacharidů, 3g tuku
Ingredience:
- 200 g kuřecího masa
- 40 g medu
- sůl, pepř
- 50 g hořčice
- 200 g brambor
- cca 200 ml nízkotučného mléka na bramborovou kaši
- voda
Kuřecí maso si nakrájíme na tenčí kousky a poté umyjeme. Podle chuti osolte a opepřete. Můžete přidat koření, které Vám vyhovuje, ale pozor na obsah soli! Nejlepší varianta je ovšem přírodní způsob (pouze pepř a sůl), směs hořčice a medu dodá masu skvělou chuť. Směs vytvoříme naprosto jednoduše, prostě smíchejte 40g medu a 50 g hořčice (při nakládání masa pro celou rodinu, samozřejmě zvýšíme množství medu a hořčice). Do této směsi naložte kuřecí maso minimálně 4 hodiny před přípravou pokrmu. Pokud maso naložíte přes noc, chuť je intenzivnější. Naložené maso se poté orestuje na pánvi a podle potřeby podlévá vodou, aby se nám maso nepřipálilo.
Jako přílohu zde máme bramborovou kaši ale je možné použít i jinou přílohu, například zeleninu. Uvařené brambory prošťoucháme tak, aby z nich vznikla jemná bramborová kaše. Do kaše přilíváme cca 200 ml nízkotučného mléka, abychom kaši zjemnili. Pro oživení můžeme přidat pažitku.
Autor: David Web, Foto: Pixabay