Kuřecí maso s těstovinami a chřestem

Dnešním receptem je kuřecí maso s těstovinami a chřestem. Recept je opravdu jednoduchý, rychlý a chutný. Jeho jednoduchost spočívá v tom, že se vše točí kolem rozžhavené pánvičky. Žádné starosti navíc. Tato kombinace surovin je velmi bohatým zdrojem bílkovin a kromě těstovin zde nic neobsahuje sacharidy. To znamená, že je toto jídlo vhodné i jako brzká večeře.


Ingredience na 2 porce:

  • Polévková lžíce řepkového nebo olivového oleje
  • 2 kuřecí prsa nakrájená na kostičky
  • 1/2 polévkové lžíce soli
  • 1/2 polévkové lžíce pepře
  • 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
  • 2 hrníčky nakrájeného chřestu
  • 2 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 3 vejce 
  • 2 misky uvařených těstovin (množství je individuální)
Čtěte také:  Kuřecí plátek s medovo-hořčičnou omáčkou

Postup:

Na pánvi rozehřejte olej a vložte kuřecí kousky, které osolte a opepřete. Osmažte ze všech stran tak, ať má kuřecí maso správnou barvu. Poté přidejte česnek a smažte, dokud česnek nebude průhledný. Po té přidejte chřest a smažte po dobu 2 až 3 minut. Pro příjemné dochucení přilejte sójovou omáčku a míchejte tak, aby všechny kuřecí kousky chytly nahnědlou barvu. Pokud mají kuřecí kousky správnou barvu, udělejte si uprostřed na pánvi místo pro rozšlehaná vejce. Vylijte jejich obsah na pánev, rozmíchejte a na závěr přidejte už jen těstoviny. Chvíli smažte při stálém míchání, aby se spojily všechny chutě. Za okamžik je vše připraveno pro servírování. Dobrou chuť!

Autor: David Web, Foto: Pixabay




Mohlo by se vám líbit...