Blahodárné účinky zázračné rostliny goji
Elixír zdraví a dlouhověkosti, červený diamant, lék na každou nemoc, tajemství věčné krásy a vitality nebo ovoce nesmrtelnosti. Přesně takto je po celém světě známé toto výjimečné červené ovoce.
Goji neboli kustovnice čínská je zázračné omlazující ovoce, které je v Číně známé jako naprosto nepostradatelný doplněk stravy. Kustovnice se vzhledem nápadně podobá klasickému šípku, sušená pak vypadá spíš jako větší červené borůvky. Goji má blahodárné účinky na lidský organismus, a to v jakémkoliv věku. Prozatím nebyly zjištěny žádné negativní vedlejší účinky, a proto se kustovnice stává čím dál vyhledávanějším doplňkem stravy.
Co všechno Goji obsahuje?
- 18 druhů aminokyselin
- 21 stopových minerálů
- hořčík
- až 500x více vitamínu C než pomeranč
- vitamíny B1, B2, B6 a E
- beta-karoten
- protizánětlivé látky
- kyselinu linolovou
- 8 polysacharidů a 6 monosacharidů, které zlepšují imunitní systém člověka
Léčivé účinky Goji
- zpomaluje proces stárnutí
- jedná se o silný antioxidant
- zlepšuje obranyschopnost
- snižuje riziko vzniku rakoviny
- zlepšuje paměť
- snižuje bolesti hlavy, zad, nohou
- zlepšuje krevní obraz
- snižuje krevní tlak
- posiluje činnost jater, ledvin a srdce
- napomáhá udržet normální hladinu cukru v krvi
- posiluje a zlepšuje zrak
- působí proti chronickému kašli
- mírní alergické projevy
- pomáhá při kožních potížích
- účinný prostředek při neplodnosti
- léčí sexuální dysfunkce
- zlepšuje pevnost nehtů, kostí a svalů
- zlepšuje činnost střev
- napomáhá ke snížení váhy
- pomáhá během menopauzy
- může pomoct při ranních nevolnostech během těhotenství
- zlepšuje kvalitní spánek
- dodává lepší náladu
- působí protizánětlivě
- je vhodná dokonce i po nadměrné konzumaci alkoholu
Léčivé účinky této čínské rostlinky jsou přímo zázračné. V tradiční čínské medicíně je kustovnice čínská považována za naprosto nenahraditelný doplněk stravy. Pokud toužíte po dlouhověkosti, vitalitě a nějakém přírodním zdroji energie, jsou pro Vás plody Goji přesně tím pravým. Pozitivní účinky Goji zaznamenávají také diabetici, lidé trpící závratěmi, bolestmi v křížích nebo ženy s potížemi během menopauzy.
Šťáva z Goji
Šťáva z kustovnice čínské má velmi příjemnou chuť a nezanechává v ústech žádnou pachuť. Na 1 l šťávy se spotřebuje asi 6 kg zralých plodů kustovnice. Lisovány jsou vždy pouze čerstvé plody, aby se spotřebitelům zaručila nejvyšší kvalita nápoje. Při lisování je samozřejmě kladen důraz především na zachování všech důležitých látek, které plody kustovnice obsahují.
Mražené plody
Kromě čerstvých plodů Goji a lisované šťávy, se dnes můžete setkat také s mraženými plody kustovnice. Mražené plody Vám vydrží doma delší dobu a po rozmražení si je můžete vychutnat stejně, jako byste si je právě koupili čerstvé.
Autor: Vojtěch Novák; zdroj fotografie: pixabay.com