Detoxikace střev pomocí tří zázračných nápojů

Detoxikace střev se odrazí na celkovém stavu organismu.

V dnešní době je již dobře známo, že probiotika (látky podporující bakterie) jsou nezbytná pro správné fungování střev, což se pochopitelně dále příznivě podepisuje na našem celkovém zdravotním stavu. Nejlepším způsobem, jak získávat potřebné denní množství probiotik, je skrze stravu. Přečtěte si tedy o 3 nápojích, které v této oblasti naprosto vynikají.


Ananasový chia kefír

Detoxikace organismu pomocí ananasu.

Ananas je poměrně bohatým zdrojem enzymů, jež mohou pomáhat při artritidě a mají schopnost štěpit proteiny, čímž skvěle pomáhají při trávení masa. Ananas navíc obsahuje vysoké množství vitaminu C, a proto tento nápoj obsahuje více než 100% jeho doporučené denní dávky.

  • 1 šálek nakrájených ananasových kostiček
  • ½ šálku kokosového mléka
  • ½ šálku čistého kefíru
  • 2 lžičky chia semínek

Všechny ingredience jednoduše dohromady rozmixujte a váš nápoj je připraven. Uchovávejte vždy v lednici po dobu maximálně 4 dní.


Dýňový kefír

Dýně a detoxikace střev.

Krémový vanilkový kefír, zkombinovaný s dýní a krémem z kešu dodává tomuto nápoji lahodnou sladkou chuť. A proč zrovna z kešu? Poněvadž je to ideální způsob jak se ujistit, že dosáhneme správné hustoty.

  • ½ šálku vanilkových lusků
  • 1/3 šálku čistého kefíru
  • 1/3 šálku nízkotučného řeckého jogurtu
  • Lžičku agávového sirupu
  • 3 kostky ledu

Rozmixujte všechny přísady, čímž získáte vanilkový kefír, který poslouží jako základ vašeho nápoje.

  • 1 šálek vanilkového kefíru
  • ½ šálku dýňového pyré
  • ½ šálku krému z kešu
  • Lžíce javorového sirupu
  • ½ lžičky skořice
  • 4-5 kostek ledu

Rozmixujte a uchovávejte v lednici po dobu maximálně 4 dní.


Detoxikace střev pomocí zelené bohyně

Detoxikace střev

Pokud jste se doposud úmyslně vyhýbali ochutnávání zelených nápojů, tento je pro vás na zkoušku ideální. Jahody, jablka a jablečný cider dodávají kapustě skutečně úžasnou sladkou chuť.

  • ½ šálku natrhané kapusty
  • ½ šálku jablečného cideru
  • ½ jablka (bez jadérek)
  • 2 jahody
  • ½ šálku nízkotučného řeckého jogurtu

Dejte dohromady kapustu, cider, jablko a jahody a pečlivě rozmixujte. Poté společně rozmíchejte vzniklý zelený mix s jogurtem. Znovu, uchovávejte v lednici po dobu maximálně 4 dní.

Čtěte také:  Blahodárné účinky zázračné rostliny goji

Autor textu: Vojtěch Novák; zdroj fotografie: Pixabay

Mohlo by se vám líbit...