Recept – pstruh se špenátem a americkými brambory
Vybrali jsme pro Vás výtečnou rybí pochoutku a tou je rychlý a jednoduchý recept na pstruha losovitého se špenátem a americkými brambory. Ukážeme Vám, že zdravá strava a chutné jídlo se nevylučují. Je tomu právě naopak!
Doba přípravy: 35 minut
Nutriční hodnoty: 34g bílkovin, 23,5g sacharidů, 21,5g tuku
Ingredience:
- listový špenát
- 1/2 cibule
- 100 ml smetana 12%
- cca 30g rozemleté ovesné vločky (místo mouky)
- koření – sůl, pepř a ostatní dle chuti.
- 150g prstruh lososovitý
- koření na ryby
- olej – nejlépe řepkový
- příloha (brambor) – nezapočítáno do nutričních hodnot
Jak recept připravím?
Špenát:
Čerstvý listový špenát překrájíme na nudličky. O kapce oleje uděláme cibuli do zlatova, pak přidáme špenát a dusíme cca 10 minut. Špenát hodně zmenší velikost. Pak přidáme smetanu s trochou rozemletých ovesných vloček a povaříme cca 2 minuty. Dochutíme – sůl, pepř nebo nebo koření dle chuti.
Ryba:
Ochucena kořením na ryby nebo koření na ryby s citronem (můžeme přidat i koření podle své chuti a představivosti) a trochu osolíme. Na kapce oleje restujeme rybu ze strany, kde je kůže (nesundávat kůži z jedné strany, protože pak je ryba vysušená). Cca 4-5 minut, pak otočíme a z druhé strany je to už jen chvilka.
Brambory:
Brambory si umyjeme a následně nakrájíme na měsíčky (i se šlupkou). Na pekáč dáme pečící papír. Na pečící papír naskládáme bramborové měsíčky, potřeme kapkou oleje a okořeníme. Stačí sůl, trocha pepře a bylinky podle chuti. Vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme přibližně 20 až 25 minut. Během pečení brambory kontrolujte a podle potřeby přetáčejte.
Recept je jednoduchý, chutný, rychlý a hlavně dobře stravitelný. Neobsahuje zbytečné množství tuku.
Autor: David Web, Foto: Pixabay