Zdravé mungo fazolky s chilli a zeleninou
Mungo recepty se stávají v kuchyních po celém světě čím dal oblíbenějšími. Je to především díky faktu, že mungo fazolky obsahují celou řadu zdraví prospěšných látek. Zkusme se tedy dnes podívat na netradiční recept, který se velmi hodí jako zdravá a především chutná večeře.
Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:
- 100 g mungo fazole
- 1 cibule
- chilli
- miska nakrájených rajčat
- 1 nakrájená paprika
- 3 stroužky česneku
- miska polníčku
- lžíce hořčice
- pažitka a petrželka
- kmín, sůl a pepř
- sýr nebo tofu
Postup přípravy
Mungo fazolky musíme nechat přes noc namočené ve vodě. Takto připravené fazolky vaříme v čisté vodě přibližně 15 minut do úplného změknutí. Mezitím si nakrájíme cibuli, kterou následně osmahneme na olivovém oleji, přidáme kmín, chilli, papriku a rajčata. Vše takto důkladně promícháme a přidáme hořčici. Směs nyní lehce podlijeme vodou a necháme podusit. V této fázi přidáme polníček a samozřejmě osolíme a opepříme. Poté fazolky scedíme a přidáme do připravené směsi. Vše promícháme, přidáme bylinky a česnek. Kdo patří mezi milovníky sýru, muže přidat sýr.
Autor textu: Vojtěch Novák; zdroj fotografie: pixabay.com