Používáte v létě rádi led? Známe způsoby, jak vylepšit kostky.
Tácek na vyrábění ledových kostek je dost možná tou nejvíce podceňovanou součástí vaší kuchyňské výbavy. Většina lidí zůstává u obyčejného ledu, nicméně se nám nabízí spousta dalších kreativních možností, které dokáží kostky ledu obohatit.
Vínové kostky ledu
Když vám někdy po společenské události zůstane trochu vína navíc a vy nevíte, jak s ním naložit, jednoduše z něj udělejte led. Potom, když nastane chvíle, kdy si chcete zchladit skleničku vína nebo například sangrie, naskytne se vám tímto způsob, jak se vyhnout ředění nápoje vodou.
Kávové kostky ledu
Takzvané kávové kostky ledu řeší podobnou situaci jako v případě vína. Není nic horšího než zjistit, že veškerý led ve vaší ledové kávě se rozpustil a chuť vašeho nápoje se tak doslova vytratila pryč.
Bylinkové kostky ledu
Originální způsob, jak ochutit pokrm, aniž bychom přidali zbytečné kalorie. Jemně nakrájejte například petržel či rozmarýn a trochou olivového oleje nechte zmrazit. Výsledek můžete přidat na pánev, do polévky nebo do omáčky.
Ledové kostky s čokoládou a jahodami
Ledové kostky jsou dobrým způsobem jak si připravit dezert, u kterého se nemusíme příliš strachovat o množství kalorií. Roztopte hořkou čokoládu s trochou kokosového oleje, nalejte do připraveného ledového tácku, do každé přihrádky ponořte jednu jahodu a nechte zmrazit.
Kostky s libovolnou příchutí
Vynikajícím způsobem, jak si ochladit a zároveň tak ochutit sklenici doposud jen obyčejné vody. Můžete si nechat zmrazit například džus, ovocnou šťávu nebo i samostatné kousky ovoce.
Autor textu: Vojtěch Novák; zdroj fotografie: pixabay.com