Nadšení pro sport ve vás obnoví Bungee Fitness a Float Fit

Float Fit
www.pixabay.com

Láska ke cvičení se projevuje jako v každém jiném vztahu. Ze začátku k němu přistupujeme opatrně a s nedůvěrou, časem se nám zamotá hlava a chceme víc a víc. No ale za pár měsíců či let se dostaví nevyhnutelné – stereotyp.

Jestli vám už sport nepřináší takovou radost jako kdysi, znamená to jediné: Je čas vyzkoušet Bungee Fitness a Float Fit. Dvě velké novinky v oblasti cvičení.

Bungee Fitness – nechte se unášet lanem

Člověk by řekl, že ve sportu už bylo nalezeno vše. Největší boom poslední doby zažily trampolínky, které našli zalíbení mezi širokou veřejností. A skákáním se nechali inspirovat i v Bangkoku – hlavním městě Thajska, kde se objevila první lekce Bungee Fitness na světě.

Přínosem Bungee workout však není jen netradiční pojetí cvičení. Máte problémy s klouby a o běžném cvičení si můžete nechat jen zdát? Tak možná právě vy najdete v Bungee Fitness zalíbení – je totiž maximálně šetrné ke kloubům i bederní páteři.

Cvičení možná na první pohled vypadá nenáročně, ovšem až budete muset zkoordinovat pohyby svého těla proti odporu pružného lana, smích vás na chvíli přejde. Na závěr se však budete smát od ucha k uchu, protože objevíte svět sportu ze zcela jiné perspektivy. A to doslova.

Float Fit aneb když rovnováha znamená vše

Float Fit má s Bungee Fitness mnoho společného: nezatěžuje klouby, svaly dostanou pořádně na frak a zkoordinovat všechny pohyby tak, aby to celé dávalo smysl, je v prvních chvílích oříšek.
Tápete, co si pod Float Fit, nebo také aquaphysical, představit? Jedná se o cvičení, které probíhá ve vodě na speciálních balančních podložkách aquabase. Není tedy těžké odhadnout, že skvěle vytrénujete nejen svaly, ale i rovnováhu.

Čtěte také:  Proč není dobré být závislý na ostatních lidech

V rámci Float Fit se můžete zaměřit na klasické posilovací cviky nebo si zacvičit třeba jógu. Na lekcích jsou vítáni nadšenci v jakémkoliv věku a podmínky pro účast jsou pouze dvě: Musíte umět plavat a netrpět na točení hlavy.

Autor textu: Vojtěch Novák; zdroj fotografie: pixabay.com

Mohlo by se vám líbit...